[vc_row][vc_column width="1/1"][vc_column_text]

WASPmed

3D print u medicini

Pored industrijske primjene 3D tehnologija ispisa ima i veliku primjenu u medicini što uključuje razna pomagala, savršene zubne proteze, umjetne dijelove skeleta, modele organa koji kirurzima pomažu pri operaciji, itd. WASPmed, radna skupina koja povezuje istraživače i profesionalce na području medicine ukazuje da je potencijal tehnologije 3D ispisa bezgraničan.

[/vc_column_text][vc_column_text]

WASP Passetti

[/vc_column_text][vc_column_text]

3D print na polju medicine

Zdravstveni sustav je često vrlo skup, ne može si ga svatko priuštiti. Dakle, zdravstvo nije nikad zajamčeno za sve. Misleći na troškove proteza, sa 3D printom možemo ih smanjiti a da pri tome zadržimo istu ili bolju kvalitetu od tradicionalnog postupka.

Veronica Yoko Plebani i Fabrizio Passetti su dva talijanska sportaša bogati Palmares trofejima i uspjesima. Zajedničko im je to što koriste 3D printane proteze koje izrađuje Marco Skup, Biomedical inženjer koji je dio WASPmedical tima koristeći DeltaWASP 40 70 i tri DeltaWASP 20 40 3D printera.

[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]Lelio Leoncini, kirurg specijaliziran za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, potpuno je uvjeren u 3D rpint i od prosinca 2014. godine eksperimentira  na izradi ortopedskih korzeta koristeći DeltaWASP 40 70.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]

WASPmed: Grupa

WASPmed grupa ima za cilj razvijanje proizvodnog procesa i post produkcije, biokompatibilnih materijala, proces certifikacije, metode obrade podataka, skeniranje, podudaranje tijela i proteze, itd.

[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]Rad s liječnicima i stručnjacima koji POznaju materijale i proizvodne procese, WASP kao high-tech Manufacturing Company, koristi svoje znanje i iskustvo kako bi podržao tim, sponzorira redovite sastanke i razvija printere prema potrebama grupe. Sastanci su organizirani jednom u dva mjeseca. Oni su otvoreni za sve.

     „Dakle, mi stvaramo inovacije - kaže Massimo Moretti iz WASP-a - naša firma služi općem dobru i dijeljenje znanja nam daje novu životnu snagu”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]